top of page

VANLIGA FRÅGOR

VAD SKALL MAN BÖRJA MED OM MAN INTE SYTT PÅ LÄNGE?

Det viktigaste är att börja med något som du tycker om, och vill ha när det är färdigt. Att sy en ”övningsduk” känns aldrig inspirerande och tar lätt bort broderilusten. Dessutom kanske det inte bör vara ett alltför stort projekt…

MINA BARN ANVÄNDER INGA DUKAR…

Sy inte till dem utan att fråga vad de vill ha. Det finns även moderna mönster och broderier att använda i vardagen. Och det är med broderier som med en gammal trenchcoat – med jämna mellanrum är det HELT RÄTT!

 

VAR KÖPER MAN FINA FÅRSKINN?

Ett vackert fårskinn är en smaksak, men jag tycker att fårskinnet skall vara pälsklippt, lockigt och glansigt.

 

En adress att rekommendera är:

Johanssons lamm & ull
Anguntorp 11 Gökhem
52192 Falköping
Telefon: 0515-81639, 073-9879004
www.lamm-ull.com

 

VILKEN SORTS MOULINÈGARN ANVÄNDS?

Alltid av märket DMC, vilket är den högsta kvalitén.

 

NÄR SKALL MAN ANVÄNDA SYBÅGE?

Sybåge används för att man inte skall dra ihop tyget, vilket är lätt när stygnen är lite längre och tyget är mjukt t.ex ylletyg. Ett kompakt broderi med tätt mönster gör också att det går lättare med sybåge. Använd helst en mindre båge som du flyttar ofta eftersom den spänner bättre och är lättare att arbeta med. TIPS! För att inte tyget skall glida kan man linda den innersta ringen hårt med ett bomullsband.

 

FÅR MAN RITA AV FINGERFÄRDAS BRODERIER?

Ja, det tillhör broderitraditionen att inspireras och rita av delar eller hela broderier till husbehov. Detta gäller ej till försäljning, då mönsterskyddet träder in och gör det olagligt.

 

1 / 4

Please reload

bottom of page